U bent hier

TECHAGRO 2024: een succesvolle terugkeer na zes jaar

Techagro is een van de grootste landbouwbeurzen in Centraal-Europa die werd  gehouden vanaf  7 – 11 april in Brno, Tsjechië. De beurs toont de nieuwste technologische ontwikkelingen, machines en apparatuur voor landbouw, bosbouw en gemeentelijke diensten. Exposanten op Techagro presenteren een breed scala aan producten, waaronder tractoren, landbouwmachines, irrigatiesystemen, meststoffen, zaden en software voor landbouwtechnologie.

Voor Vlaamse exporteurs in de landbouwsector kan Techagro zeer relevant zijn. De beurs biedt hen een platform om hun producten en technologieën te presenteren aan een groot publiek van agrarische professionals uit Centraal-Europa. Het biedt een uitstekende gelegenheid voor Vlaamse exporteurs om hun marktbereik te vergroten, nieuwe zakelijke contacten te leggen en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de landbouwsector. Als exposant kunnen de Vlaamse ondernemers hun innovatieve producten en technologieën in de schijnwerpers zetten waardoor ze zich kunnen onderscheiden in een competitieve markt.

In 2024 werd Techagro gelijktijdig gehouden met de SILVA REGINA Internationale Bosbouw- en Jachtbeurs en de BIOMASA Beurs voor Hernieuwbare Energiebronnen in de Landbouw en Bosbouw. Deze samenwerking creëerde een uitgebreid evenement dat een breed scala aan onderwerpen bestreek die verband houden met landbouw, bosbouw en hernieuwbare energie.

Nieuw op de beurs in 2024 was het Smart Farm-project, dat zich richt op het verhogen van de efficiëntie en duurzaamheid in de landbouw, het introduceren van nieuwe procedures en het bevorderen van digitalisering in de sector.

Met in totaal 430 exposanten, waarvan een kwart internationaal, bood Techagro een platform voor exporteurs om hun producten te presenteren naast andere toonaangevende bedrijven die al op de markt zitten. De beurs omvatte niet alleen indoor tentoonstellingen, maar ook outdoor displays, waardoor het aanbod aan producten en diensten werd uitgebreid.

Verder omvatte de SILVA REGINA Internationale Bosbouw- en Jachtbeurs het grootste gebied in zijn geschiedenis en trok het alle grote spelers op dit gebied aan. Alles wat met de jacht te maken had, inclusief wapens en bosbouwuitrusting, was geconcentreerd in twee paviljoens, terwijl andere uitrusting te vinden was op de open ruimtes rond de paviljoens. Veel merken die actief zijn op de Tsjechische markt presenteerden zich op het gebied van bosbouwtechnologie.

De BIOMASA Beurs voor Hernieuwbare Energiebronnen in de Landbouw en Bosbouw behandelde een zeer relevant onderwerp. Vanaf 1 september 2024 mogen alleen nog ketels van de 3e emissieklasse of hoger worden gebruikt.

De gezamenlijke Techagro, SILVA REGINA en BIOMASA beurzen trokken veel aandacht en waren zeer succesvol. Ze boden een uitgebreid overzicht van de nieuwste innovaties, technologieën en trends in de landbouw, bosbouw en hernieuwbare energie. Bovendien boden de seminars, conferenties en workshops bezoekers waardevolle inzichten en mogelijkheden voor kennisuitwisseling en netwerken.

29 april 2024